Беглецът счупил с "Мерцедес" полицейска палка

42-годишният А.Х. от Сливен бе задържан след полицейска гонка из града по време на операция срещу незаконната търговия с цигари – съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Мъжът е от ромския кв.”Надежда”.

Екшънът се разиграл на 9 януари вечерта, след като вече били извършени серия от проверки в квартала. В проверките са участвали и пътни полицаи, претърсвани били автомобили. В района на джамията на входа на квартала униформен служител на реда подал сигнал със стоп-палка на водача на "Мерцедес" да спре. Вместо това, той натиснал педала а газта. Профучал толкова близо до полицая, че палката се разхвърчала на парчета - разказаха негови колеги. За щастие, полицаят не е пострадал. Започнала гонитба. Преследването продължило по улиците и в съседния кв.”Даме Груев”. Там беглецът зарязал колата си и го ударил на спринт. Малко по-късно успели да го хванат и го отвели в местното полицейско управление.

При претърсването в „Мерцедес”-а били открити 18 хил. къса цигари без бандерол от марката „ММ”.  В друг автомобил, свързан с незаконната търговия на А.Х., били открити още 22 хил. къса контрабандни цигари от същата марка.

Акцията е проведена от икономическата полиция в областната дирекция.  Задържаният бил криминално проявен, вече осъждан за търговия с цигари без бандерол. Разследването на престъпната му дейност продължава. Води се досъдебно производство.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"