Без „Б“ отбори във Формула 1

Ръководството на Формула 1 е решено да не допусне създаването наБотбори вкралските гонки“. Състезателният директор Чарли Уайтинг се опасява, че е много вероятно партньорството между големите автомобилни компании, доставящи двигатели, и малките тимове да се изроди вробство“.

Това започна сФерарииХаас“, но ставаше въпрос единствено за техническа помощ към нов отборзаяви Уайтинг. - Но сега сме изправени пред алианси между съществуващите отбори, което не би трябвало да допускаме.“

Най-вероятното ново партньорство е между шампионаМерцедесиФорс Индия“, който бе закупен от канадския милиардер Лорънс Строл. Шефът насребърните стрелиТото Волф не крие, че немците искат по-голямо представителство във Формула 1 и поиска отборите да имат право на трета кола.

Тя задължително ще е за млад пилот- заяви австриецът. - Имаме фантастични момчета, които биха могли да вгорчат живота на Хамилтън и Ботас.“

ОтФорс Индияпък потвърдиха, че Ланс Строл, син на новия им собственик, е бил в базата на тима, където са му взимали мерки за седалка. Пилотът наУилямсе сигурно ново попълнение на тима, но ръководството все още не иска до го обяви официално.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"