Без галактически сблъсък между ПСЖ и „Реал“

В края на август УЕФА изтегли жребия за груповата фаза на Шампионската лига. Един от основните акценти бе, че в една група попаднаха два от фаворитите ПСЖ и „Реал“ (Мадрид), а първият мач между тях по програма бе още във втория ден от турнира. Но в навечерието на големия сблъсък се оказа, че спектакълът ще бъде лишен донякъде от блясъка си. Домакините ще приемат испанския колос без голямото трио в атака Едисон Кавани, Килиан Мбапе и Неймар. Уругвайският таран е контузен и не успя да се възстанови навреме. Състоянието на френския световен шампион също не позволява да вземе участие, а недолюбваният в Париж бразилец е наказан заради провинение от миналия сезон. Наказанието му все пак бе намалено от три на две срещи.

В отсъствието на триото очакванията ще бъдат стоварени върху Ерик Максим Чупо-Мотинг, справящ се отлично през кампанията. Апетит за титулярното място обаче има и Мауро Икарди, дошъл под наем от „Интер“.

А Томас Тухел, наставникът на ПСЖ, няма да може да използва още Юлиан Дракслер, Тило Керер и Колин Дагба.

На свой ред и неговият колега Зинедин Зидан изпитва трудности около определянето на стартовия състав. Французинът трябва да се справя без Лука Модрич, носителя на „Златната топка“, Иско, Серхио Рамос, Марсело и

Марко Асенсио. Очакванията са Еден Азар, звездното попълнение на тима от това лято, да запише първия си мач като титуляр в столицата на Франция. В другия двубой от групата „Галатасарай“ с Гари Родригес гостува на „Брюж“ в Белгия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"