Безмер ще посрещне стотици участници в международен фестивал

В полева кухня на авиобазата младежите ще готвят

После ще дарят храната на самотни пенсионери

Авиобазата в тунджанското село Безмер отваря вратите си за участниците в Международния младежки фестивал „Тунджа – творчество и иновации“. Това съобщиха от местната администрация. Дванадесетото издание на популярното в региона събитие ще се проведе на 6 септември, навръх Националният ни празник.

Авиоформированието ще приеме младежите и девойките в полева армейска кухня, където те ще готвят и ще се забавляват с кулинарията в условия, различни от познатите им вкъщи. След това приготвената храна ще бъде разнесена по домовете на самотно живеещи възрастни хора.

Организаторите от община Тунджа, кметството и читалището в Безмер, традиционно канят младежи от побратимените им градове. Тази година, чуждестранното участие ще е от Украйна и Гърция- младежи от украинския Болград и от гръцката община Домоку. Гостите ще са част от стотиците участници в младежкото събитие.

Ще има различни състезания, сред тях - пейнтбол, стрийтбол, сумо, дженга – игра за редене на кули от „тухли“, дърпане на въже. Ще бъде открита и арт работилница, ще има уроци по дзиенджъ – китайско рязане на хартия, мексикански художник ще разкраси със стенописи фасадата на местното училище. Наред с това доброволци от Българския червен кръст ще направя демонстрации за оказване на първа долекарска помощ. Специален гост на фестивала ще бъде Калоян Николов, участник в телевизионното шоу за таланти „Гласът на България“. Концерт ще изнесе и фолклорният ансамбъл „Тунджа“.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"