"Безсрамна лъжа" за ковид ваксините плаши не само американците

„Американската сърдечна асоциация предупреди, че 90 процента от ваксинираното население срещу Ковид сега страда от сърдечни заболявания, причинени от ваксините“, се твърди в текст, публикуван на уебсайта The People's Voice. Има обаче един голям проблем с това твърдение – Американската кардиологична асоциация никога не е заявявала подобна теза, а изследванията, на които се позовават авторите на текста, се занимават с появата на определени заболявания в периода от 2011 до 2020 г., тоест преди пандемията и появата на ваксини срещу covid-19.

"Според нови изследвания огромен брой ваксинирани хора имат сърдечносъдово-бъбречно-метаболитен синдром. Всички важни органи в тялото са засегнати от него, включително сърцето, мозъкът, бъбреците и черният дроб, докато най-тежките увреждания настъпват в кръвоносните съдове, сърдечния мускул и сърдечно-съдовата система", гласи текстът на сайта The People's Voice, известен с фалшивите си новини, които се споделят в социалните мрежи.

Авторите на текста се позовават на изследването, но не дават линк към него, а към текст в още по-съмнителен сайт - Armageddon Prose, чието заглавие е "Мистериозният синдром на разбитото сърце засяга 90 процента от населението на САЩ" ,

"Тези твърдения в социалните мрежи не могат да бъдат приписани на Американската кардиологична асоциация", каза Сюзън Грант, говорител на асоциацията, пред USA Today.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"