Белослава и Орлин Павлов на джаз феста в Пловдив през август

Финалът е с безплатен концерт в село Марково

Спирка от турнето на Белослава с JP3 и Младен Димитров

Световноизвестният контрабасист Авишай Коен с три концерта

Световноизвестният контрабасист Авишай Коен и неговото трио ще представят най-новия си албум на Plovdiv Jazz Summer, който продължава до края на август.

Лятната програма на един от най-големите джаз фестивали в страната продължава с три концерта в Лятно кино “Орфей” в Пловдив и един грандиозен безплатен концерт през август в село Марково.

Във вечерите на 8 и 9 август ни очакват три концерта на Авишай Коен трио, бандата на каталунския саксофонист Арнау Гарофе - Frantik Zen и Белослава с JP3 и Младен Димитров (Mr. Moon). На 24 август пък Орлин Павлов, заедно с JP3, ще има концерт в село Марково.

Орлин Павлов ще пее във финалната вечер.

Авишай Коен има репутацията на един от най-великите басисти в света през последните две десетилетия. Композициите му отразяват обширна музикална вселена от традиции, култури, езици и стилове: от песни на иврит до ладински народни песни, от комбиниране на класическа музика и джаз до джаз стандарти и съвременен джаз. Още на 9-годишна възраст той започва да свири на пиано, на 14 години заминава временно за САЩ със семейството си, където започва да свири на бас китара. Авишай Коен завършва Музикалната и художествената академия в Йерусалим, а на 22 години се мести да живее в Ню Йорк. Учи в университета The New School с музиканти като Брад Мелдау и скоро започва да свири заедно с панамския пианист Данило Перез. През 1997 г. става член на Chick Corea’s New Trio и за близо 6 години се превръща в неразделна част от музиката на Чик Кърия. През 2003 г. той започва своята забележителна солова кариера, която се развива и до днес.

Каталунският саксофонист Авишай Коен

Вечерта на 8 август започва от 20:00 ч., а билетът важи и за двата концерта.

Plovdiv Jazz Summer ще бъде спирка от турнето на Белослава с JP3 и Младен Димитров (Mr. Moon). На 9 август отново в Лятно кино “Орфей”, но този път от 21:00 ч. публиката ще чуе новия проект на певицата Welcome to 74th street. В него ще бъдат включени едни от най-любимите и познати песни на Белослава, но и най-новия є сингъл “Душата ми”. За първи път ще чуем световни класики, изпълнени от нея. Концертът е посветен на 25-годишнината, откакто Белослава е на сцената и от творческо є партньорство с пианиста Живко Петров. Заедно с тях на сцената ще бъдат още Димитър Семов (барабани), Димитър Карамфилов (контрабас) и Младен Димитров (програминг и перкусии).

С участието на JP3, но този път с Орлин Павлов, ще завърши третото лятно издание на Plovdiv Jazz Fest. Вече традиционно края на летния фестивал е с безплатен концерт, който събира стотици хора в село Марково. На 24 август от 21:00 ч. на централния площад на селото ще бъде концертът на певеца Орлин Павлов, заедно с Живко Петров (пиано), Димитър Карамфилов (контрабас) и Димитър Семов (барабани).

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"