Бербатов ахна: Алвеш вкара като Скоулс

Димитър Бербатов се възхити на гола на Дани Алвеш при победата на "Ювентус" с 2:1 над "Монако" в полуфинала реванш на Шампионската лига. Българската звезда бе гост в студиото на английския канал BT Sport 2.

"Само Пол Скоулс можеше да вкарва такива голове - коментира Бербатов волето на бразилския защитник. - Дани Алвеш е десен бек с техниката на нападател. Едва ли вратарят на "Монако" е очаквал да стреля от такава позиция. А да не говорим дали е очаквал да улучи."

Партньорът на Бербатов в тв студиото - легендарният бранител Рио Фърдинанд, се включи в хвалбите: "Алвеш е брилянтен навсякъде по терена. Може да отиграва топката при всички ситуации със самочувствието, че няма да я загуби. На тренировка един футболист ще се опита сигурно 30 пъти да бие такова воле и нито веднъж да не улучи вратата. А Алвеш го направи в полуфинал на Шампионската лига."

Докато Фърдинанд отдавна прие ролята на телевизионен коментатор, напоследък Бербатов често се изявява като такъв. Нападателят отказва да обяви край на кариерата си и твърди, че благотворителният мач срещу фондацията на Луиш Фиго на 14 юни не е бенефис. Но в Англия намекват, че е много вероятно Бербатов да се нареди до плеяда бивши звезди, които анализират в тв студиото.

А глупостта на "Барселона" се превърна в радост за "Ювентус". Миналата година каталунците пуснаха Алвеш без пари в Торино. Дори искаха да го изгонят 12 месеца по-рано, но заради трансферната забрана удължиха договора му с намалена заплата. "Шефовете на "Барса" се отнесоха неуважително - каза Алвеш преди две седмици. - Три години четях, че искат да ме гонят, а никой не ми казваше нищо."

Алвеш има 23 трофея с "Барса", включително два требъла - през 2009 и 2015 година. Сега е на път да направи трети с "Ювентус". Освен трите трофея в Шампионската лига той има и два в Лига Европа със "Севиля". Четири пъти е печелил Суперкупата на Европа и три пъти е триумфирал в световното клубно първенство.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"