Бербатов е сензационна опция за „Юнайтед“

Димитър Бербатов сензационно отново се превърна в опция за „Манчестър Юнайтед“. За нея съобщи местният вестник „Манчестър Ивнинг Нюз“. В материал за проваленото трансферно лято на „червените дяволи“ изданието твърди кои са опциите на Жозе Моуриньо да се подсили. Това може да стане само със свободни агенти.

37-годишният Бербатов още не се е отказал от футбола и би бил отличен вариант за заместник на Ромелу Лукаку при контузия или наказание – пише „Манчестър Ивнинг Нюз“. - Българинът беше голмайстор на шампионския отбор през 2011 година, а преди два сезона тренира с Моуриньо на базата в Карингтън.“

Специалния обмислял още една легенда да бъде привикан в строя. Също 37-годишният Патрис Евра бе капитан на „Юнайтед“ при Алекс Фъргюсън и сега е без договор. Французинът минава за един от най-големите любимци на „Олд Трафорд“ от последния голям отбор на „дяволите“.

В списъка на вариантите и е опция за 1 паунд на седмица. Това е Яя Туре. Когато напусна „Манчестър Сити“, халфът от Кот д'Ивоар изстреля куп стрели срещу Пеп Гуардиола и размаха пръст с думите: „Ще се видим отново!“ В друго свое изказване Туре каза, че би играл в „Юнайтед“ срещу един паунд седмична заплата. На 35 години до последно халфът беше сред отличниците при „гражданите“. Туре винаги е твърдял, че много иска да си партнира с Пол Погба. Но бъдещето на французина въобще не е ясно, въпреки че „Юнайтед“ е категоричен, че няма да го пусне в „Барселона“.

Моуриньо може да погледне и към човек от своята стара гвардия. Капитанът му от три престоя в „Челси“ Джон Тери напусна „Астън Вила“ след края на миналия сезон и не си е намерил нов тим.

Историята помни как сър Алекс вече е викал свободни агенти, които са имали ключова роля в различни периоди. На този принцип „Юнайтед“ привлече някогашното дете-чудо на „Ливърпул“ Майкъл Оуен. Нападателят вкара решителни голове и най-накрая стана шампион във Висшата лига. За ужас на „Анфийлд“. Също така Фъргюсън убеди Пол Скоулс да се върне от пенсия, когато нямаше достатъчно опции в халфовата линия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"