Бивши и настоящи социалисти стартираха опита за нова левица

Костадин Паскалев: Основният проблем е доверието

Да не се събираме силово

В тази зала през януари 2001 г. подписахме споразумението за Нова левица. Надскочихме последиците от една стогодишна война между социалисти и социалдемократи. Това заяви президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов на кръглата маса, която събра бивши и настоящи социалисти в НДК като Костадин Паскалев, Светлана Шаренкова, Румен Петков, Татяна Дончева, Мая Манолова, Георги Кадиев и др.

“Даваме си сметка, че основният проблем пред нас ще бъде доверието. Въпросът е ще успеем ли да увеличим доверието към левицата. Тук не се избира лидер”, заяви членът на НС на БСП Костадин Паскалев.

“Имаме едно предложение, не казвам неприлично предложение - напусналите БСП да подадем молба и да се върнем в партията. Едва ли трябва да ви убеждавам, че през годините съм преживявал всичко, което става в любимата БСП”, каза Първанов по повод на поканата на Корнелия Нинова напусналите БСП да се върнат в партията. “Сега, когато искаме да бъдем заедно, надявам се желанието отсреща да е искрено. Дайте да се съберем по пътя, дайте да не се събираме силово”, заяви Първанов.

Пред журналисти той посочи, че обединение на лявото не може да се случи без БСП.

На форума не присъстваха Сергей Станишев и Михаил Миков, нямаше го и Красимир Янков, за когото беше анонсирано, че ще участва.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд News

Този уебсайт използва "бисквитки"