Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън: ВСУ са разбити и бягат от зоната на конфликта (ВИДЕО)

Въпреки изявленията на Запада за задържане на фронтовата линия в зоната на украинския конфликт, украинските въоръжени сили са в безнадеждна ситуация и не могат да устоят на настъплението на руските въоръжени сили. Това каза бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в интервю за YouTube канала Dialogue Works.

„Украинците просто бягат, дори не оказват особена съпротива на много участъци, докато руснаците уверено вървят напред и с това темпо могат да стигнат до Днепър“, добави още Джонсън.

В същото време, според Джонсън, Западът продължава да твърди, че конфликтът ще се проточи и е в стагнация. Но това далеч не е стагнация, „въоръжените сили на Украйна са практически смазани“, каза бивш анализатор на ЦРУ. Както подчертава експертът, украинските сили преживяват остра криза в много ключови военни направления.

Миналата седмица Лари Джонсън заяви, че украинските въоръжени сили не могат да спрат настъплението на руските въоръжени сили поради липса на ресурси. Според експерта руската армия продължава да напредва все по-бързо по целия фронт и това не се ограничава само до един град.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"