Битият Роберто Баджо: Благодаря за подкрепата, а сега трябва да преодолея страха!

Роберто Баджо беше ограбен и ранен от престъпници снощи в дома си в Алтавила Вичентина, докато той и семейството му гледаха мача Испания-Италия. Той се е опитал да спре престъпниците, които са били петима и са били въоръжени, но един от тях го е ударил по челото с приклада на пистолет.

Бившият носител на Златната топка и семейството му били заключени в една стая, а крадците откраднали скъпи вещи и пари от къщата. Когато бандата напуснала къщата, Баджо разбил вратата и извикал полиция.
„Първо, моето семейство и аз бихме искали да благодарим на всички за голямата любов, която получихме. Искрено ви благодаря.“ Това бяха първите думи, с които Баджо се обърна към феновете си чрез своя мениджър Виторио Петроне, цитиран от италианската агенция ANSA. 

Карабинерите от Виченца бяха на оглед днес на мястото на престъплението.  Бившият футболист, родом от Калдоньо (Виченца), от около 15 години живее в земеделското си имение, което се намира на хълм с изглед към Алтавила Вичентина. Вилата е изолирана и е в центъра на голям парцел сред природата и гората. Роберто Баджо живее със съпругата си Андреина и трите си деца.

 „При подобни обстоятелства – каза още Баджо – всичко може да се случи и за щастие насилието, което претърпях, генерира само няколко шева по лицето ми, синини и много страх. Сега всичко, което остава, е да преодолея страха“, завърши той. Мениджърът му Петроне подчертава, че „това, което се е случило вчера на Роберто и неговото семейство, вече е преживяно от много други семейства. Едва когато бъдете ударени, осъзнавате раните, оставени от момента на насилие и потисничество, претърпени във вашия дом, заедно с вашето семейство. Роберто отново ме удиви с яснотата и силата на духа, които той изрази веднага след нападението, което претърпя, полицаите работят интензивно за изправяне на виновните пред правосъдието“. 

Баджо беше лекуван през нощта в спешното отделение в Арзиняно (Виченца), град недалеч от Алтавила Вичентина. Лекарите са направили няколко шевове на главата му заради удара, който е получил от един от бандитите. След като беше освободен, отново през нощта, Баджо беше разпитан от карабинерите във Виченца. Заедно с него зад волана беше синът му Матия.

Председателят на общинския съвет на Венето Роберто Чамбети изрази „пълна солидарност и близост с Роберто Баджо, неговото семейство и всички жертви на местопрестъплението, което е толкова брутално и самоуверено, а престъпниците са безскрупулни, като нападат жертвите си дори в домовете им с преднамерено насилие“. Чамбети казва, че е "ужасен от начина и жестокостта на нападението, извършено към Баджо: "Като много граждани, аз също съм шокиран от тези събития, но всички трябва да реагираме".

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"