Бледжини след жребия за световното: Словения и Германия са фаворити в групата

България не е фаворит в групата на световното първенство по волейбол догодина, смята селекционерът на мъжкия национален отбор Джанлоренцо Бленджини. Мондиалът е през септември във Филипините и ще включва 32 отбора. Те ще бъдат разделени в 8 групи по 4, а „лъвовете“ се пандаха в група „Е“ заедно със Словения, Германия и Чили.

„Бих казал, че групата ни не е от най-лесните, особено за нас, но не и най-трудната – смята Бленджини. - Без съмнение фаворити са отборите на Словения и Германия, които това лято участваха на олимпийските игри в Париж. Ще видим дали и как ще обновят съставите си за новия олимпийски цикъл. В нашия отбор такъв процес стартира миналата година. За нас е важно да продължаваме да играем с отбори, които са по-напред от нас в световната ранглиста, за да израстваме. Това е най-важното за отбора - да израства и да се доближаваме до най-добрите.“

В група „А“ са Филипините, Иран, Египет и Тунис; в група „В“: Полша, Нидерландия, Катар и Румъния, в група „С“: Франция, Аржентина, Финландия и Република Корея; група „D“: САЩ, Куба, Португалия и Колумбия; група F: Италия, Украйна, Белгия и Алжир; група „G“: Япония, Канада, Турция и Либия; група „Н“: Бразилия, Сърбия, Чехия и Китай.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"