Близо 2 млн. души в Китай останаха без дом заради наводнения (СНИМКИ и ВИДЕО)

Повече от 1,76 милиона души са били засегнати от тежки наводнения в северната китайска провинция Шанси, съобщиха местни медии. Поройният дъжд миналата седмица доведе до срутване на къщи и предизвика свлачища в повече от 70 области и градове в провинцията.

Силните валежи пречат на усилията за спасяване, казаха властите. Наводнението идва по-малко от три месеца, след като екстремните дъждове в провинция Хенан оставиха повече от 300 загинали.

Китайската метеорологична администрация също заяви пред местните медии, че обилните и продължителни валежи и бури възпрепятстват спасителните усилия.

Шанси също е дом на редица древни паметници, които са изложени на голям риск от силните валежи.

Властите казаха пред агенция Синхуа, че над 120 000 души са били спешно прехвърлени и презаселени и че 17 000 домове са се срутили в провинция Шанси.

Четирима полицаи са загинали в резултат на свлачище, съобщи в. „Глобал таймс“, въпреки че информация за други жертви не е публикувана. Изданието допълва, че наводненията в Шанси може да са били по-лоши от наводненията в Хенан по-рано тази година.

В провинциалната столица на Шанси Тайюан са паднали средни валежи от около 185,6 мм миналата седмица, в сравнение с 25 мм през октомври между 1981 и 2010 г.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"