Близо 300 военнослужещи пристигат в Горна Оряховица за Фестивал на военните духови оркестри в Сухопътни войски

Горна Оряховица ще бъде домакин на Преглед на любителското творчество и Фестивал на военните духови оркестри на Сухопътните войски. 

В града ще си дадат среща военни формации и изпълнители от Стара Загора, Карлово, Сливен, Белене, Горна Баня, Пловдив, Смолян, Плевен, Мусачево, Благоевград, Асеновград. 

Събитията ще се провеждат от 18 до 20 септември в Летния театър, като началото е от 16.00 ч. идната сряда. 
В Горна Оряховица атрактивните брас формации ще изпълняват не само военни маршове, но също адаптации на редица популярни съвременни мелодии.

Кулминацията на концертните прояви ще бъде на 19.09, четвъртък, от 18.30 ч., с изпълнения на духова военна музика на централния площад „Георги Измирлиев“.

Домакин на събитието, израз на силната връзка между народ и армия, е кметът Николай Рашков. 

За фестивала в града ще пристигнат командирът, зам.-командирът и началникът на Щаба на Сухопътните войски – генерал-майор Деян Дешков, бригаден генерал Пламен Йорданов и бриг. ген. Станимир Христов. Заедно с тях ще бъдат и командири на военни формирования в Сухопътни войски. Официален гост ще е и началникът на НВУ „Васил Левски“ – Велико Търново бриг. ген. Иван Маламов. 

Във връзка с организацията по протичане на предстоящите прояви, в Общината се проведе съвместна среща между представители на полицейските и военни сили със зам.-кметовете Петя Иванова, Даниел Божанков и служители от местната администрация.

  

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"