Близо 4 тона фалшиви парфюми задържаха на „Дунав мост 2“ при Видин

От началото на годината на пункта са конфискувани над 34 тона парфюми менте

Близо 4 тона фалшиви парфюми задържаха на „Дунав мост 2“ при Видин, съобщават от Агенция „Митници“.  Ментетата - 3880 кг парфюми и тоалетни води на 24 търговски марки са  намерени при проверка в малките часове на 12 юли, когато в района на Дунав мост - Видин е спряна за проверка товарна композиция с водач – български гражданин, който е пътувал по маршрут от България за Полша. Моторното превозно средство е превозвало групажен товар, за който на митническите инспектори са предоставени четири международни товарителници. В три от товарителниците превозваната стока е описана неточно и непълно. Заради неточностите в документите митническите служители насочват товарната композиция за щателна митническа проверка.

В седем палета с бруто тегло 3 880 кг са намерени парфюми и тоалетни води, означени с различни търговски марки, за които са възникнали основателни съмнения, че същите нарушават права на интелектуалната собственост. В присъствието на водача седемте палета са разтоварени и в тях са преброени 10 578 парфюма на 24 световно известни търговски марки. Същите са задържани и за случая са уведомени притежателите на търговските марки.

За последните два месеца това е втори случай  на този граничен пункт, когато митничари задържат  големи количества фалшиви парфюми. В началото на юни бяха задържани  близо 60 хил. парфюма, скрити между стъклени буркани, при проверка на два камиона в района граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост 2“ при Видин, уточняват от Агенция „Митници“.  Това бе рекордно за последните над 15 години количество, установено в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, допълниха от агенцията. Двата товарни автомобили, са били управлявани от български граждани и отново са пътували по маршрут от България за Полша. След разтоварване на палетата е установено, че 20 от общо 28 -те съдържат не буркани, а кашони с 28 985 парфюма. Проверката на втория товарен автомобил установява същите несъответствия и още 20 палета, натоварени с 29 432 „маркови“ парфюма. 

Цялото количество парфюми с общо тегло 30 тона е задържано, поради съмнение, че се превозват в нарушение на правата върху интелектуалната собственост на 33 различни луксозни марки.

Така от началото на годината са регистрирани общо четири случая, при които митническите служители на ГКПП "Дунав мост" при Видин задържат фалшиви парфюми, сочи справка на сайта на Агенция "Митници". Общото количество на задържаните „маркови“ парфюми от началото на годината на този пункт е над 81 000 бройки, което е над 34 тона.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"