Блокира системата за сключване на „Гражданска отговорност“

КАТ налага глоби

Има много заявки за полици

Електронната система за сключване на задължителните застраховки „Гражданска отговорност“ за шофьорите в сряда отново блокира, оплакаха се читатели на „Труд new”. Това не дава възможност на хората да подновят застраховките си. А служители на пътната полиция вместо да влязат в положението на шофьорите, налагат глоби за липса на полици.

Проблемът е в Единната информационна система за оценка управление и контрол на риска (ЕИСОУКР), която свързва информационните системи на КАТ-МВР и застрахователите, предлагащи задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите. Системата се поддържа от Гаранционния фонд, който плаща на пострадалите, ако виновният шофьор няма „Гражданска отговорност“. В събота са направили профилактика и актуализация на системата, което не е позволявало сключването на застраховки. В резултат в понеделник заявките за сключване на полици са били повече от обикновено и няколко пъти информационната система блокира. Във вторник вечерта беше обявено, че системата работи.

След като няколко дни не са сключвани застраховки в сряда сутринта броят на хората, които искат за сключат „Гражданска отговорност“ е много по-голям от обичайното. Към 11,30 часа в сряда са подадени 11 500 заявки за сключване на застраховка и са издадени над 10 хил. полици, при положение, че обикновено толкова полици сключват за цял ден. В резултат системата отново блокира.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"