Блъснаха патрулка на магистрала "Хемус"

Патрулен автомобил, който регулирал движението на магистрала "Хемус" в района на Нови пазар, е бил блъснат днес. Инцидентът, станал около 13:50 часа, завършил за късмет само с материални щети.

Екипът на РУ- Нови пазар бил на място, за да регулирал потока във връзка с въведена временна организация на движение от АПИ за товарни автомобили с тегло над 20 тона, уточняват от ОДМВР Шумен. Определена за пункт, за спиране на товарни автомобили, е бензиностанция край Нови пазар.

Водачът на товарен автомобил "Ивеко" с русенска регистрация се движил по активна лента. При маневра за навлизане в бензиностанцията, бил ударен от автомобил "Пежо 307" с варненска регистрация.

След удара бусът се занесъл и се ударил в паркирания в продължението на аварийната лента върху пътна маркировка служебен автомобил "Киа Сийд". Патрулката е била с включена светлинна сигнализация.

Леко пострадал - с охлузвания по ръцете, е водачът на пежото. Щети са нанесени на служебния автомобил по задния капак и броня, преден и заден десни калници и вратите. Пробите на участниците в произшествието за алкохол и наркотици са отрицателни. Образувано е следствено дело. Работата по случая продължава.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"