Бой между жени завърши със загуба на съзнание

32-годишна жена от котленското с. Градец ще бъде изправена пред съда по бързото производство за причиняване на телесна повреда, съобщиха от ОД на МВР в Сливен. Тя ще отговаря пред Темида за това, че при масов бой така силно ударила друга жена, че потърпевшата изгубила съзнание.

Събитията се разиграли на 3 декември в Градец. Главните участници в тях са жители на най-голямото ромско село в страната и група работници от Твърдишко, които били наети на временно в местен селскостопански двор. До конфликта се стигнало, след като един от конете на семейството на побойничката бил откраднат. Фамилията започнала да обвинява пришълците, макар че кражбата нито била доказана, нито пък имало някакви основателни причини да се твърди, че те са я извършили.

Напрежението обаче толкова се нагнетило, че се стигнало до масов бой. В мелето участвали и мъже, и жени. Докато пристигне полицията, за да ги разтърве, младата жена успяла да цапардоса с камък пострадалата. Тя пък изпаднала в несвяст. Ранената е била откарана с линейка в областната болница в Сливен. От полицията уточниха, че опасност за живота й нямало. Останалите участници в масовия бой били с различни, дребни наранявания. Снемането на показания продължило до късно вечерта, когато се изяснило кой - кого ударил, с какво и защо.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"