Бойко Борисов: Вчера, като гледах как ГЕРБ, ППДБ и ДПС бяхме единни, има шансове и за след изборите (ВИДЕО)

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

"Гласувайте за ГЕРБ и ще върна парите за "Мариците". Това обеща лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Никой в Брюксел не иска да затворим "Мариците" днес или след няколко години. Дават ни милиарди, за да няма нито един ощетен миньор. Имам най-голям опит в работата с Брюксел и знам кое може и кое не. Ако резултатите са същите от изборите, с нашите данъци трябва да съберем загубените милиарди", заяви той.

Борисов коментира среднощните събития и блокадата на работата на парламента в последния работен ден на 50-ото Народното събрание.

"Стана грешка вчера, но една ли сега е времето да анализираме, защото от друга страна видях изключително висока, системна политическата класа във външна комисия. Бях щастлив, защото видях в тази комисия изключително разумни българи и като такива действаха. Не знам какво им стана вечерта. Като гледах как ГЕРБ, ППДБ и ДПС бяхме единни, има шансове след изборите", каза той и определи снощните прояви на част от депутатите от ИТН, "Възраждане и БСП" като вандалско поведение.

"Вчера дори вечерта видяхте - сглобката искаше да доведе тези милиарди. Не съм вярвал, но чакахме няколко минути да открием заседанието, за да дойде Бойко Рашков снощи и да станем мнозинство - 121. Когато става въпрос за българите, за парите им, за благоденствие, за българите, такива високопарни думи слушам цяла сутрин от другите, ние се събрахме и щяхме да го гласуваме. Вандалско поведение, а и грешка на ръководството на парламента. Обещавам им на тези колеги, които си доведоха агитките, че от днес нататък, всеки ден, когато има точка, ще вкарваме по 100-200 души, които да им висят на главата, при всяко показване на свиркат и да викат, и да видят дали това е парламент, дали това е нормалното, което направиха вчера. В 10 в, 11ч вечерта да вкарваш агитки, да скубят кабели. Вчера стана грешка - никой в Брюксел не иска да затваря мините и централите", обобщи Борисов казуса със съдбата на въглищната ни енергетика.

"Вие чухте ли дебат? Нямаше. Имаше агитки, които да ни поставят в неравностойно положение с другите. Да ви кажа честно, когато хората видят това неща и след два-три дни виждаме ученици, които са се сбили в училище и започваме да обсъждаме това поведение, ученици гледат какво се случило снощи и какво най-висшият орган прави", подчерта Борисов пред журналисти в Казанлък, където посети завод "Арсенал". 

Борисов акцентира на факта, че в момента много от партиите така са се вкопчили в проучванията на социологическите агенции, изследвания и цифри, че са готови за две стотни от процента, да продадат за милиарди левове хората, които работят и за бъдещето на всички.

"Какво се случи снощи? Случи се ежедневието на несистемни партии, говоря в множествено число, за всички, които просто толкова са се вкопчили във вашите социологически изследвания, агенции и цифрички, че са готови за половин процент, за две стотни да продадат за милиарди левове на хората, които работят и за бъдещето на всички други. Защото няма кой повече да ни даде милиарди, за да си оправим емисиите, социалните плащания, за рекултивацията на тези региони, за сигурността на миньорите. Вчера и с тях, и с двата синдиката и всички корекции, които искаха за 100% сигурност - всичко написахме, стиснахме си ръцете и трябваше да се гласува и днес да дойдат няколко милиарда. Явно вече на българите милиардите не са им нужни, след като продължават да гласуват за такива партии", заключи лидерът на ГЕРБ.

 

TRUD_VERSION_AMP:38//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"