Бойко Борисов за Вълка: Господ бави, но не забравя, оказа се, че така е и нашата съдебна система

Колкото аз съм се борил, никой не се е борил. И успях. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по казуса с Румен Гайтански - Вълка. 

Борисов заяви, че никога не е работил пряко с ББР и припомни случка от годините му като кмет на София, в които Гайтански и Станишев, който тогава е премиер, излезли да мият улиците, докато правели криза с боклука. 

"Господ бави, но не забравя. Оказа се, че така е и нашата съдебна система", допълни той и си обясни забавянето на прокуратурата с това, че става дума за тежки казуси. 

"Кметът на София, виждате, не прави нищо, а много говореха срещу фирмите за почистване... Хубаво е да проверят сега и "Булгартабак", щом г-н Петков е казал сутринта. Аз мисля, че по тази сделка подобна голяма цифра от приватизация не е получавана в България", каза Борисов.

Той отбеляза, че седем пъти се прави едно и също нещо. "Има поговорка: ако се спънеш веднъж в един камък- окей. Ако се спънеш още един път, значи си глупав. Така подредени не можем да съставим евроатлантическа сглобка, коалиция, нещо, което да дадем на избирателите за да гласуват и да направим нещо стабилно след това."

Борисов заяви, че се вбесява, като гледа задръстените пътища на България. Каза още и, че климатичните промени са факт, а язовирите у нас са пресъхнали. 

"На фона на това ние всеки ден говорим за едно и също нещо - КПКОНПИ, прокурор, КПКОНПИ, прокурор. И ако не говориш за това, те обявяват за враг на държавата", заяви той. 

Той даде пример с футбола - ако съдията ти прави проблем, но отборът е добър, той се преодолява. 

"Това, което ме интересува, е как да дадем на хората това, което искат", заяви Борисов. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"