Бойко Борисов след инцидента в "Граф Игнатиево": Пълен разпад, пълен хаос!

Аз съм убеден, че ще има стабилност. Много хора разбират, че ако това продължава, разпадът е ясен. Това заяви Бойко Борисов на брифинг при посещение в Силистра. 

"Ще се опитаме да съставим правителство, това се изисква от мен", обеща той. 

Борисов коментира и трагедията в  авиобаза „Граф Игнатиево.

"Съжалявам за загиналите пилоти. Пълен разпад, пълен хаос! Мисля, че и аз съм ги виждал тези пилоти. С президента Радев се разбрахме, инвестирахме във военното летище, отворихме го. 10 млн. лв. е обучението за година на един пилот на F-17 Блок 70. Уважават се тези офицери не тези, които искат на съдбата на войниците да изграждат своята кариера, а тези, които връщат войниците на майките им, отново се върна той на тежкия инцидент от днес", каза още той.

"Много щях да се шегувам с тези хора, но денят е такъв, че не мога“, призна Борисов.

"Приемахме всичко предложено от ПП-ДБ и накрая за конституцията, за този хаос, който се създаде, за всичко, само аз поех отговорност, а авторите им се скриха", заяви Борисов.

"Изводът за тези четири години е пълен разпад, пълен хаос. Това ли беше най-важното днес, преди да се разбере дали пилотите са живи. Да ви изтрият записите, да ви заглушат гласа?", попита Борисов по повод инцидента в Граф Игнатиево днес. 

В неговото правителство бюджетът за отбрана бил 3,6 млн. лв. 

"И една "Пантера" падна, ако не ме лъже паметта, във военноморските учения. Колко вече станаха случаите? Яд ме е като всеки българин, но знам колко много сме направили в тази сфера. В цял свят в момента в отбраната се инвестират страшно много пари", каза още Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ каза, че и да се опитват да поставят някаква системност в другите партии, те се възползват, за да си правят предизборна кампания с ГЕРБ. 

"Как 12 години нямахме никакви проблеми с фондовете и европейските пари и сега - ГЕРБ виновен. ГЕРБ е в мазето 4 години. Къде е борбата с корупцията, че 4 години е нямало корупция, това ли искате да ми кажете? 4 години имахме един министър - Мария Габриел“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той се оплака от тежкия трафик по пътищата и отново обърна внимание, че строителството на магистрала "Хемус“ е замряло. По думите му дори е опасно да се пътува. 

"Имаха пълно мнозинство в парламента, когато ние бяхме изчегъртани. Аз, когато съм управлявал, парите за българите се разплащаха. А сега на всеки за нещо сме виновни за неговите неудачи", заяви той. 

"Забраняват смяната на пола. Какво да им подкрепя? То си е забранено и сега до 18 години. В края на краищата всеки се определя както иска. Тая тема я говорихме, затворихме я", коментира още Борисов.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"