Бойко Пенков и Жени Начева ще са заместниците на новия здравен министър

Росица Велкова - Желева замества Ананиев във финансовото министерство

Министър-председателят Бойко Борисов назначи Росица Велкова - Желева на длъжността заместник-министър на финансите, съобщават от МС. Тя ще заеме мястото на Кирил Ананиев, който бе избран за министър на здравеопазването. Росица Велкова - Желева има дългогодишен опит в Министерството на финансите, където е заемала различни експертни позиции. До момента е началник на отдел в дирекция „Държавни разходи“. Отговаряла за бюджетите, програмите и проектите, които се финансират от държавния бюджет.

В Министерството на здравеопазването премиерът назначи Бойко Пенков и Жени Начева за заместник-министри. И двамата имат богат опит в сферата на здравеопазването. Пенков е заемал различни позиции в здравния сектор, включително е бил заместник-министър на здравеопазването. Жени Начева е отговаряла за бюджета и финансовите параметри на Националната здравноосигурителна каса, която по-късно оглавява; до момента е директор на дирекция в Министерството на финансите. Бойко Пенков и Жени Начева заемат местата на Мирослав Ненков и Лидия Нейчева.

Бойко Пенков заема поста за пореден път, като последно беше заместник на Петър Москов.

Жени Начева беше първият директор на НЗОК, назначен при управление на ГЕРБ. Тя беше отстранена от поста след повдигнати обвинения за отпускане на допълнителни средства на няколко болници.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"