Борислав Гуцанов пред „Труд news”: Стига разделение, не е нормално да сме на 7%

Сигурно се върви към помирение с президента Румен Радев

„Крайно време беше за обединение, защото виждате – с разединение сме на 7%. И това не е нормално и за БСП, и за развитието на страната ни.“ 

Това бе категоричен пред „Труд news” след събора на историческата поляна под връх Бузлуджа председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Борислав Гуцанов. 

И отново преповтори основното си послание от последните седмици, което преди време също заяви пред нас на въпрос в кулоарите на парламента – поема се уверен курс към помирение с президентската институция. 

„Съединението прави силата, може би, за съжаление, го бяхме забравили. Ние отговаряме за това, което зависи от нас. И от месец и половина, от когато е новото ръководство, мисля, че показахме, че важното е да градиш мостове, а не да ги взривяваш. Уважение и диалог са нещата, без които не можем“. 

А що се касае до знаковото отсъствие на бившият червен лидер Корнелия Нинова, Гуцанов бе лаконичен. „Всеки сам си избира пътя и си пише биографията. Видяхте колко хора имаше днес на поляната и каква бе емоцията и заряда.“

И добави – напълно неоснователни са опитите на поддръжниците на Нинова да обжалват вписването на новото временно ръководство. 

„Общопартийната контролна комисия се е произнесла пределно ясно, няма как решението й да бъде обжалвано в съда. Те се обжалват единствено и само пред конгреса. Така че не виждам защо се пускат в публичното пространство неща, които дори и юридически не съществуват“, категоричен бе шефът на парламентарната група на социалистите. 
Припомняме, че конгресът на БСП предстои да се проведе през месец октомври.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"