Борисов домакинства на Орбан и Вучич в "Приморец"

Премиерът Бойко Борисов посреща на работна вечеря днес министър-председателите на Унгария и Сърбия Виктор Орбан и Александър Вучич в Бургас. Това ще стане в най-луксозния хотел на морския град- петзвездния "Приморец", който като истинско бижу се намира на метри от морето. От терасите му се виждат Морска гара и рейда с корабите, както и Бургаското пристанище.

От "Приморец", който е един от символите на Бургас, започва и живописната морска градина, пълна със зеленина и прохлада. Не е ясно какво ще хапнат премиер министрите, но мнозина предполагат, че не е изключено да предпочетат пресен калкан, с който ресторантите на хотелския комплекс разполагат. Главният готвач на "Приморец" се казва Ивелин Кръстев, специализирал е в Германия и Швейцария. Изпълва пресните морски дарове с новаторска комбинациая от билки и подправки.

Ресторантите на "Приморец" по принцип са няколко и предлагат традиционно българско меню, средиземноморско меню, 7 степенно меню, има и фюжън предложения.

През пролетта министър Божидар Лукарски вдигна сватбата си именно в петзвездния хотел на бургаския бряг.

Предвид ангажименти, след приключването на тристранната среща министър-председателят на Сърбия ще отпътува, а на работно посещение и в сряда ще бъде премиерът на Унгария.

На 14 септември министър-председателите Борисов и Орбан ще инспектират сухопътната граница и преградното съоръжение при ГКПП „Лесово“, както и охраната на морската граница.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"