Борисов за изказването на Герджиков: Граничи с нахалство (ВИДЕО)

Изказването на Герджиков днес, че за няколко дни направили повече, отколкото за години, граничи с нахалство. Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на среща в НДК.

По-рано днес служебният премиер Огнян Герджиков при отварянето на тунела "Ечемишка" заяви, че "за пет дни се свърши работа за пет години".

За 10 години една лампа не закачиха. Да иде да види мостове, естакади и др. Защо не отиде да ги види какви бяха, а сега как изглеждат, заяви от своя страна Борисов.

При Тройната коалиция за тунела „Ечемишка“ бяха дадени парите, те бяха съдени и после връщани. Трябваше тогава този тунел да се ремонтира, а не всички тунели и естакади да се ремонтират при нас, колко удобно. Каза още Бойко Борисов на среща с 23-ти, 24-ти и 25-ти МИР.

„Всички булеварди, метро, паркове са направени. От какво недоволстват хората? От това, че не можахме да направим всички хора съпричастни с направеното“, посочи той.

"Като се замисля каква беше София и каква я направихме, заедно със всички софиянци, разликата е огромна", заяви бившият премиер.

„За първи път направихме програма, която отчита направеното, възможностите, слабостите и там, където не можехме всички приоритети наведнъж да направим, и това, което можем да надградим“, обясни лидерът на ПП ГЕРБ.

"Нито една цифра в нея, колкото и да е удобно на медиите да ни сравняват с БСП, е на базата на направеното през последните 2 години и автоматично води към следващите цифри“, заяви Бойко Борисов. „В нашата програма няма нито едно обещание, формирана е на базата на събраните повече приходи в бюджета, по-рационалното им харчене и увеличаването на БВП“, каза още лидерът на ГЕРБ.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/1941899706038090/

„Всеки от вас да намери начин да благодари на всеки, който е допринесъл за всичко, което бе направено в София. Когато станах кмет най-младият тролей беше на моята възраст, какви са тролеите сега в София, автобусите трамваите? Това е направено за няколко години – за пет. Някой днес ми сравни смяната на една лампа с работа за 5 години. Приемаме забележките на хората, но не и на тези, които са се провалили. Имате пълното основание да работите така, че да продължим напред с добрите неща“, обърна се председателят на ГЕРБ към присъстващите.

На събитието присъства и целият партиен актив на ГЕРБ, сред които заместник-председателите на партията Йорданка Фандъкова и Цветан Цветанов, доскорошните министри на ГЕРБ в кабинета „Борисов“ 2 Теменужка Петкова, Лиляна Павлова, Екатерина Захариева, Ивелина Василева, Румяна Бъчварова, Николина Ангелкова, както и народните представители от парламентарната група на ГЕРБ в 43-тото НС.

„Това, което сме казали, всичко сме го изпълнили. Може да сме им омръзнали малко, да сме се износили, всичко е възможно, някъде сигурно сме сбъркали и с комуникацията, затова ще обяснявате, ще се борите, ще убеждавате", коментира той.

„Един доволен споделя със седем, един недоволен - с трима. Трябва да обясняваме, да говорим и да работим. Светът е такъв, че всеки има право, всеки има претенции и ние трябва да отговорим с работа“, заяви още Борисов.

Управлявахме в една такава коалиционна формула, където всеки се бори да е опозиционер, не да управлява, за да може всички пасиви да се трупат на ГЕРБ, а позитивите да си ги препише всеки, дори само идея да е дал. Каза лидерът на партията Борисов.

„Всеки имаше идея за ограда по границата, но ние я направихме“, заяви той. По думите на лидера на ГЕРБ в България има най-малко бежанци от всички държави в Европа, ако не и в света.

"Успяхме да прокараме охраната на границата, без да се вдига шум. "Моят приятел Виктор я направи", вметна Бойко Борисов. В момента имаме най-малко бежанци. Германия взе пример от нас и действа. Ние тихичко със самолети ги изведохме", заяви Борисов как се е справило правителството с бежанския проблем преди да дадат властта.

„Благодарение на депутатите, те приеха закон, дадоха възможност хора в пенсионна възраст да охраняват границата и малките населени места“, коментира Бойко Борисов. Той обясни, че ПП ГЕРБ в програмата си много ясно е разработила система, в която гражданите да плащат такса и на всяко гише да пише след колко дни ще се получава всяка услуга, за да се намали максимално бюрокрацията. По думите му основната задача на ГЕРБ е хората да получат документа си с едно ходене или дори по електронен път.

„При еврофондовете е установен ред, да си подадеш документ, всичко да е електронно, ако трябва да ти се направи справка в НАП служителят я прави“, уточни Бойко Борисов.

Бих се радвал да даваме тон, да не се подвеждаме и да водим негативни кампании с минаване на добрия тон, да се спираме на това, което сме направили и там, където можем да търсим обединение на нацията, да го направим, заяви Борисов.

„Много колеги дават за пример Румъния, но в последните дни те показват, че е тежко разединена нацията. Това генерира трайна нестабилност. Ние като малка нация, с това население, на прилична територия с всичките й красоти, имаме редкия шанс, да бъдем консолидирана нацията, на фона на нашите съседи - в Сърбия и Косово нещата не вървят добре, една клечица им трябва, на Турция и Гърция. Досега само България във всички статистики има ръст на икономиката, най-малък риск за нестабилност. Трябва да сме големи глупци и политиците, и ние да допуснем да се дестабилизира направеното от всички нас“, каза лидерът на ГЕРБ.

„За това 2 години се опитвахме да бъдем максимално толерантни. Това беше много трудно да се направи. Имахме партньори, които бяха по-ярка опозиция от тези, които бяха опозиция. Ние две години имахме проблеми само с нашите коалиционни партньори, чудихме се как да постъпваме“, посочи още Борисов.

„Много лесно ще се направи със събраните пари, в програмата на БСП пише само по темата за пенсиите, че ще ги преизчисляват на 2009 година. Ние също сме да се увеличат пенсиите и се увеличават с всяка година". Такъв коментар направи по отношение на пенсиите бившият премиер.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"