Борисов покани на ски в България външния министър на Саудитска Арабия

Премиерът Бойко Борисов покани на ски в България външния министър на Саудитска Арабия Адел бин Ахмед Ал-Джубейр. Поканата бе отправена по време на срещата на премиера с дипломата, което се проведе в рамките на официалната визита на българската правителствена делегация в кралството.

Министър-председателят изтъкна пред Адел Ал-Джубейр и добрите възможности за зимен и културен туризъм.

В момента страната ни е една от най-популярните дестинации за ски туризъм на Балканите, благодарение на развитието и инвестициите в курортите Банско, Боровец, Пампорово. Премиерът е наясно с това и не пропуска възможност да презентира зад граница напредъка на страната ни в сектора на зимния и летния туризъм.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева сподели, че при срещата си колегата й Адел Ал-Джубейр, той е заявил пред нея, че вижда много възможности за инвестиции в България.

„Особено във високите технологии, роботиката, туризма, земеделието. Като за целта ще бъдат проучени възможностите, които предоставя Фондът за публични инвестиции на Саудитска Арабия, основан през 1971 г. с цел да инвестира средства от името на правителството на Кралството. Фондът има портфолио от приблизително 200 вложения със собствен капитал, отпускане на заеми или гаранции”, разясни Екатерина Захариева.

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"