Борисов предупреждава: „Може да видите много разсърден ГЕРБ“

Първата политическа сила в парламента ГЕРБ-СДС ще се яви на поканата на носителя на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, връчен от президента Румен Радев на „Има такъв народ“.  Тази информация официализира от първо лице лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Но също така отново бе категоричен – ГЕРБ няма да подкрепя кабинет с третия мандат.

„Считам, че тези преговори са полезни, защото биха ни научили за повече мъдрост след изборите“, отсече Борисов. И посочи – ако лично Слави Трифонов, лидер на ИТН, ще е е в преговорния екип, то Борисов също лично ще присъства.

Попитан за слуховете относно предполагаемите намерения на ППДБ и други партии, за които твърдеше в сряда председателят на ДПС Делян Пеевски, да бъде свалена шефката на парламента от ГЕРБ Рая Назарян, Борисов бе категоричен - „ГЕРБ няма нужда от защита от никого. (...) Мисля, че поне този принцип, че първата политическа сила трябва да има председател на парламента. Дори не ми минава през акъла, че ще направят точно това нещо. Точно преди изборите. Това ще значи един много разсърден ГЕРБ“, отсече той.

„Ще видите“, бе пестелив в коментара си на въпрос на „Труд news” в какво точно ще се изрази „разсърденият ГЕРБ“.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Иван Гергов

Този уебсайт използва "бисквитки"