Борисов призова партиите с проблеми да не намесват институциите (обзор)

Лидерът на ГЕРБ пита да сложи ли кметове за водачи на листи

Добро ДПС няма, подчерта експремиерът

Да направи ли кметове на ГЕРБ водачи на листи ще пита Изпълнителната комисия лидерът на партията Бойко Борисов. Това съобщи той на среща в Бургас с участието на координатори на ГЕРБ, областни кметове и кметове на общини.

Борисов съобщи, че обмисля дали да не ползва успешни кметове на ГЕРБ за министри. Той обясни, че преди да влезе на партийната среща в Бургас, партийци са го занимавали със случващото се в ЦИК.

“Казах на колегите да не се месим. Това са партии, които се се радвали, когато ГЕРБ е имало проблеми. Сега ДПС и БСП прехвърлят проблеми към институциите. Защо те трябва да решават проблемите на партиите? Вижте как е разхвърляна полицията - едни на Росенец, едни на “Позитано”, едни в “Бояна”, да не ги изброявам. Какво да им решат институциите? Те вътре в партиите не могат да се разберат. Добро ДПС няма. Обръщам се към другите партии - стегнете се, вземете висок резултат, за да можем да работим след изборите”, призова Борисов.

Той подчерта, че и ако след тези избори няма стабилно управление, на България ще се гледа много несериозно. “Ще си уплашим и партньорите. Затова призовавам българите да гласуват”, допълни лидерът на ГЕРБ.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"