Бразилска музикална звезда изнесе концерт в Арт комплекс „Анел“– Созопол (ВИДЕО)

Продължават музикалните изненади за гостите на Арт комплекс „Анел“, както и за публиката в Созопол и региона. Сцената „Гласът на вълните“, създадена преди два месеца от Ангел Симеонов, се превърна в магнит за изява на таланти от България и чужбина.

Преди седмица Уил Сант (Will Santt) пристигна в България като първа дестинация от неговото европейско турне – 2024.

Изпълнителят е боса нова звезда с близо 150 млн. слушания в Spotify. Той е само на 21 години и е истински феномен на бразилската музикална сцена. Едновременно композитор и мултиинструменталист, той интерпретира класики от Жоао Жилберто, Том Жобим, Каетано Велосо и Жилберто Гил. След като изнесе концерт на 10 юли в рамките на A to JazZ Festival в София, той се отправи към родния морски бряг по специална покана на Ангел Симеонов – поет, бизнесмен и меценат на изкуствата.

Концертът на Уил Сант събра ценители на класическата китара на фона на притихналите вълни в залива на Арт комплекс „Анел“, под изгряващата луна над нос „Христос“. Публиката аплодира дълго оригиналния му начин на музициране и специфично звукоизвличане от китарата, които го издигат на висотата на виртуозните предходници в този музикален жанр.

Изпълнението му припомни носталгията по бохемския дух на Рио през 60-те, върна романтиката, вдъхновението и безгрижието, за които всеки човек мечтае...

Концертите му в Европа са посветени на творчеството на легендарния Жоао Жилберто. 

Следващият концерт на Уил Сант ще бъде във Варна на 21 юли в рамките на Международния музикален фестивал „Варненско лято“.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Анжела Димчева

Този уебсайт използва "бисквитки"