Братът Марио Миланов: Спряно е разследването за изчезналия Янек

Братя Галеви имали влияние в Дупница и след бягството им от България

Гардът им продължавал да заплашва

Две години след изчезването на Янек, разследването е било спряно. Това стана ясно от думите на брата на 43-годишния мъж от Дупница, който пропадна вдън земя след среща с гарда на Братя Галеви Васил Капланов - Каплата на 31 юли 2020 г.

“Разследването е спряно от момента, в който стигна до Националната следствена служба. Това беше през май 2021 г. Оттогава почти нищо не се случва. Бяха открити страшно много свидетели, следи, информация, и въпреки това разследването е спряно. Не само, че има запис и свидетели, това е убийство, което е подготвяно повече от година”, каза Марио Миланов, брат на изчезналия Янек. По думите му Братя Галеви са продължили да имат много силно влияние в Дупница след като избягаха от България през 2012 г.

Почти три години след изчезването на брат му, Марио Миланов, продължава да търси истината. Надява се, съдебната реформа да помогне за това. Той твърди, че един от приятелите на Янек - Димитър Недев, който в интернет задаваше въпроси за изчезването му, продължава да бъде заплашван и тормозен от Каплата. “Васил Капланов два пъти попада в ареста - за боеприпаси и за заплаха за убийство към Димитър Недев. Капланов е на свобода в момента и продължава да безчинства, тормози семейството на Недев. На Капланов е известна самоличността на таен свидетел по разследването, който също е тормозен от него”, разказа Миланов.

Янек беше обявен за издирване на 1 август 2020 г., след като посред нощ се качил в джипа на Каплата и оттогава следите му се губят. Янек, който живее във Франция, се е върнал през отпуската си в Дупница. Срещата му с Каплата трябвало да изясни стара връзка на изчезналия с жената му.

Полицаи в живи вериги обиколиха района около Дупница, а водолази два пъти претърсваха язовир Дяково, но тялото не беше открито. Въпреки съмненията към Васил Капланов, доказателства, че е убил Янек не бяха намерени. Каплата твърди, че Миланов е слязъл от джипа, след като си поговорили и не знае накъде е тръгнал.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"