Братът на Шумахер шокира: Гей съм

Ралф Шумахер, който спечели шест състезания във Формула 1 по време на 10-годишната си кариера, излезе публично и призна, че е гей чрез публикация в Instagram.

49-годишният германец сподели снимка в социалната мрежа, показваща го хванат за ръка с друг мъж с посланието: „Най-красивото нещо в живота е, когато имаш правилния партньор до себе си, с когото можеш да споделиш всичко.”

Шумахер, който караше за отборите на Джордан, Уилямс и Тойота между 1997 и 2007 г. и който е по-малкият брат на седемкратния световен шампион Михаел, преди това беше женен за Кора-Каролин Бринкман. Двамата имат син Давид, роден през 2001 г.

Шумахер се разведе с Бринкман през 2015 г. след период на раздяла. През последните години той работи като наставник на пилоти и коментатор за Sky Sports в Германия.

Партньорът му се казва Етиен; той сподели публикацията на Шумахер в собствената си история в Insta със символ на любовно сърце. От публикации в Instagram става ясно, че двамата са били заедно в Монако на Гран При на Монако през май. В една публикация Етиен носи значка за VIP гост на GP на Монако.

Междувременно, в коментар за публикацията на Шумахер, германската риалити звезда Кармен Гайс написа: „Имаш най-добрия партньор. След 2 години най-накрая можете да покажете любовта си на света.“

В публикация Гайс сподели снимка, на която е прегърната от двамата мъже и написа: „Днес той (Шумахер) разкри своята хомосексуалност. Тази стъпка беше акт на освобождение и себеприемане за него. Това беше смело решение, което отлежаваше в него дълго време…сега той е изпълнен с гордост и увереност. Неговото призннаие е не само личен триумф, но и знак, че той най-накрая може да живее и да обича истинската си идентичност без страх или срам".

Шумахер е едва вторият пилот от F1, за който се знае, че е гей. Първият беше Майк Бойтлър, който се състезава в 29 Гран при от 1971 до 1973 г. и който почина от СПИН в Лос Анджелис през 1988 г., само на 48 години.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"