БСП – Варна обяви: Тръгваме на поход срещу купения и зависим вот!

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Ако не спрем това уродливо явление, има риск една трета от депутатите да изпълняват чужда воля, категоричен беше водачът Борислав Гуцанов

БСП – Обединена левица представи листата си за парламентарните избори на 27октомври пред препълнената зала на конгресния център във Варна. „За всички нас е огромна отговорност да бъдем заедно, оценяваме го. Освен отговорност това е и една възможност да ви видим, да ни видите всички заедно, да видите че сме отбор, и всички заедно да вземем решенията, които са необходими с бюлетина номер 28. Време е за решения!“, заяви още в началото третият в листата – доктор Десислав Тасков.

Веднага след него думата взе и председателят на БСП – Варна Павел Раличков и призова хората да гласуват. „Ние имаме нужда от вас и само заедно можем да променим България! Мисля, че е време да вземем съдбата си в собствените си ръце. Разберете – няма кой да ни помогне, ако ние сами не повярваме в себе си. Врече е да се ядосаме! За да развалим нечии сметки и новата сглобка. Но за да стане това трябва да излезем и да гласуваме“, заяви Раличков.

На финала думата взе и водачът на листата Борислав Гуцанов. За да призове хората категорично да се противопоставят на купения и корпоративен вот, след акциите на полицията в цялата държава, които не спират през последните дни. 

„Но дали наистина е спрян купеният вот или това, което се случва, е поредната имитация? Защото мисля, че един от най-големите проблеми, пред който сме изправени, е именно честността на вота. При 30 процента активност и този безобразен купен вот, който се очертава, корпоративен вот, дали народните представители ще бъдат независими, или поне една част от тях. Аз мисля, че над една трета от тях ще бъдат благодарение на този купен вот в залата на Парламента на Република България“, каза Гуцанов от трибуната. И допълни, че има риск очакванията на хората и гласуването в пленарната зала да се разминат, защото депутатите, влезли благодарение на купен вот изпълняват чужда воля.

За да поздрави БСП -Обединена левица във Варна беше и Камелия, която пожела успех и на листата, и на всеки един от кандидатите. Вечерта завърши с танци и хора и на сцената, и в препълнената зала.

За да подкрепите БСП – Обединена левица, на 27 октомври гласувайте с номер 28 в бюлетината. Време е за решения!

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"