Бургас ще има Университетска детска болница

Нова Университетска детска болница ще бъде построена в Бургас. Тя ще разполага със седем клиники- УНГ, Очна клиника, Нефрология, Ендокринология и др. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов. Новото здравно заведение ще има Спешен център и всичко необходимо за най- малките пациенти. Всички преимни педиатримни кабинети ще бъдат обновени с нови медицински технологии.

Освен това, за града ще бъдат закупени 56 нови електробуса, а в близко бъдеще хидробуси ще започнат да пътуват по море и ще свързват Бургас с остров "Света Анастасия" и квартал "Сарафово". Това ще бъде допълнителна и уникална туристическа атракция за града.

Ще отворят врати и 20 нови предприятия в различни сектори и то само през 2020- та година, каза още градоначалникът. Предстои две големи ИТ академии да започнат работа още тази година. В Бургас ще бъдат изградени нови индустриални зони със съответната инфраструктура, за да бъдат привлечени нови инвеститори и да се стимулира развитието на бизнеса.

"Тук през следващите години стотици нови работни места ще са заети от местни кадри и специалисти от страната и чужбина”, каза още кметът Николов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"