Бургаските ученици придобиват нови умения за ИИ

Лагер в Международния младежки център

Сформират се 13 отбора с участници

Лагер за ученици от 13 до 18 години, с тема за Изкуствения интелект, ще се проведе в Бургас. Негов организатор е Общината в морския град, а дните на провеждане са 11 и 12 октомври.

Специализираният лагер за ученици с тема „Изкуствен интелект за екологична устойчивост“ ще бъде в новия и супермодерен Международния младежки център в Бургас, в жк „Меден рудник“.  Там, разделени на 13 отбора, учениците ще придобиват нови и полезни умения, обясниха организаторите на събитието.

Участниците ще се потопят в два дни пълни с иновации, технологични умения и разбиране на екологичните предизвикателства. 13- те отбора ще са сформирани от всички училища в града. Те ще се състезават и творят, за да намерят решения за екологичната устойчивост чрез използване на изкуствен интелект (ИИ).

Целта на инициативата е да вдъхнови ученици на възраст между 13 и 18 години, както и техните учители, да изследват как изкуственият интелект (ИИ) може да допринесе за екологичната устойчивост. В рамките на двата дни, участниците ще се включат в интерактивни сесии, лекции и групови задачи, които ще им помогнат да разширят познанията си за ИИ и да работят върху конкретни проекти.

През първия ден, лагерът ще започне с вдъхновяващи лекции и формиране на отборите. След това, участниците ще се запознаят с основите на изкуствения интелект и ще работят по групи по казуси от програмите „Умения за иновации“ и „ИИ за младежите“ .

През втория ден на лагера, отборите ще представят своите проекти пред по-широка публика и ще бъдат наградени за участието си.

Важно е, че всъщност лагерът няма състезателен характер, а се фокусира върху развиването на умения за работа в екип, творческо мислене и осведомеността на учениците.

Всички ученици обаче ще получат подаръци и грамоти за своето участие във форума, обявиха от Община Бургас.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, "Труд news", Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"