БФС ядоса Илиан Илиев

Селекционерът на националния отбор Илиан Илиев се ядоса на решението на СТК на БФС да смени часа на мача с ЦСКА 1948 само с 15 минути – от 18:30 на 18:45. Този двубой открива новия сезон в Ефбет лига. 

„15 минути е лицемерие и подигравка. Никой не го интересува здравето на футболисти и публика, а само едно – да имитираме, че имаме първенство, без да ги вълнува качеството на играта в тези условия. 14 клуба пуснахме молба до СТК за промяна на началния час на 19:00 или 19:15, без ЦСКА и ЦСКА 1948. Видяхте, че изключително благородно постъпи СТК, начело с Неделчо Михайлов, и преместиха мача ни, естествено, и със съгласието на Атанас Караиванов, за 18:45. Причината е, че ЦСКА 1948 имали билети за самолет за София малко след двубоя, и задължително не трябва да има съществена промяна на часа“, бесен бе Илиев пред petel.bg.

В същото време стана ясно, че неговият тим Черно море ще даде шанс на петима свои юноши от школата, които подписаха договори с клуба. Константин Грахльов, Мартин Банев, Николай Костадинов, Георги Венциславов и вратарят Денислав Стойчев парафираха първите си професионални контракти с „моряците“.

Петимата бяха част от дублиращия отбор на Черно море, който през миналия сезон завърши на четвърто място в Североизточната трета лига. По този начин Черно море продължава тенденцията да предоставя шанс на своите юноши от академията, коята през годините е доказала своята ефективност.

 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"