БЧК раздава близо 25 тона храни на хора в нужда

Хранителни пакети, осигурени от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица, започват да раздават от понеделник доброволци и служители на БЧК във Варна. До 28 февруари 13 686 души трябва да получат общо 24 570 тона продукти. В листата са включени хора, които получават помощи за отопление, за първолаци, за отглеждане на дете до 1 г. или такова с увреждания, инвалиди с над 90% степен на увреждане и доход до 348 лв., пострадали от бедствия и аварии семейства.

В пунктове в петте района на Варна те ще получат срещу документ за самоличност пакет на стойност близо 51 лв. с 16 вида храни - ориз, спагети, конфитюр, леща, боб, брашно, олио, консервирани лютеница, зелен фасул, домати, грах, гювеч, говеждо месо, кюфтета, пиле фрикасе, риба. Акцията ще тече до 3 февруари 2020 г. След това до края на месеца за целия град ще остане един дежурен пункт, уточниха от БЧК. Оттам публикуваха и списък с адресите, където ще се раздават помощите.

За районите "Младост" и "Одесос" - на ул. "Самарско знаме" 1, за "Приморски" - в пенсионерския клуб в бл. 67 в кв. Чайка, за "Аспарухово" - в пенсионерския клуб на ул. "Кишинев" 15, и за "Владиславово" - в помещението на сдружение "Варненец" на пазара до кметството. Пунктовете ще са отворени от 8,30 до 12,30 ч в работните дни.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"