Бъдещи младоженци запазват дата за брак онлайн в Ямбол

139 двойки са се венчали от началото на годината, първата сватба е била на 3 януари

През 2022 г. новите семейства са 314

Община Ямбол вече предлага възможност за онлайн запазване на дата и час за сключване на граждански брак. Бъдещите младоженци могат да се възползват от всички предимства на дигитализирането, като имат възможност лесно и бързо да проверят за свободен ден и да заявят своето желание за узаконяване на отношенията си. Приложението отговаря и на изискванията на GDPR за защита на личните данни. Това съобщиха от кметството в града в понеделник и уточниха, че резервацията включва "седем стъпки".

На посочена от бъдещите младоженци електронна поща, те ще получават и подробна информация за всеки завършен етап на резервацията, служебна бележка и необходими документи. 

Електронната система дава възможност да се подават заявления за предпочитаните през последните години изнесени ритуали, като може да се избира мястото за тяхното провеждане.

Любимите места на влюбените двойки, където си казват заветното „да“, са в Градския парк или в съответното заведение, където се провежда сватбеното тържество.

Съществуват два варианта за заплащане на таксите: в брой на място или онлайн - чрез банкова карта на работещия виртуален ПОС терминал. Системата е най-новото допълнение към електронните услуги, които Община Ямбол предлага за гражданите.

От началото на годината до момента 139 двойки в община Ямбол са сключили граждански брак, като първата сватба е била на 3 януари. 

През 2022 г. общо 314 двойки са казали заветното „да“ в Ямбол. Първият брак е сключен на 6 януари, а последният за годината - на 30 декември.

Все още не е ясно дали младите семейства тази година ще са повече от миналата, защото през отпускарския месец – август, както и през есента, когато температурите не са толкова високи, е пикът на гражданските бракове, коментират общинарите.

TRUD_VERSION_AMP:5//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"