Българите, участвали в престрелка в Халкидики, били подготвени, носели две бухалки, три лютиви спрея и три ножа

Петима българи са арестувани за бой и стрелба в бар на плажа в Халкидики. Гръцките медии пишат, че българите са пристигнали "добре подготвени" с лютив спрей, ръкавици, ножове, бухалки, предава Thestival.gr 

При пристигането си на мястото на инцидента полицията e информирана, че замесените мъже са притежавали ножове и бухалки. Служителите на реда са информирали за случилото се централата и са изчакали пред заведението за помощ от екип на ОПКЕ (гръцка полиция), който се намирал наблизо. След няколко минути от вътрешността на заведението се чули няколко изстрела и посетителите започнали да бягат.

С обвинения за нарушаване на закона за оръжията, бой и причиняване на тежки телесни повреди са петимата арестувани българи на възраст 30, 39, 40, 40 и 45 години, които предизвикали тежкия инцидент снощи в плажен бар в Ханиоти на Халкидики. Според thestival.gr полицаите са открили у арестуваните мъже две бухалки, три лютиви спрея и три ножа.

Трима от петимата арестувани са под охрана в болница "Полигирос". Единият от тях е в критично състояние, тъй като е прострелян в гърдите.

Властите издирват тримата охранители, които са били повикани в бара, за да се справят с петимата българи. Единият от тях е идентифициран и се издирва в рамките на процедурата по задържане под стража.

"Чуха се викове, ридания, писъци. Хората бягаха панически, всички излизаха от бара. Хвърляха се ножове, чуваха се изстрели. Децата избягаха с родителите си, настана обща паника",  разказа една жена, станала свидетел на нападението.

"Около полунощ бях предупреден за сериозна стрелба с няколко души в крайбрежен магазин в нашия район… Точно след две минути пристигнах на мястото на инцидента като първа помощ с цялото оборудване и директно се фокусирах върху жертвата, която беше улучена с куршум в гръдната кост... След като се свързах с линейката, поисках конкретни инструкции за справяне с инцидента, защото това беше първият път, когато ме викаха да се справя с рана от куршум... В същото време извиках две линейки, тъй като имаше още двама ранени. Особено един, който след многобройните удари по главата, съчетани с лютивия спрей, имаше жизнени показатели налягане 200 на 135 и 165 пулса..." описва един от доброволците в спешна помощ пред в. "Касандра".

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"