България може да изиграе ролята на посредник за придвижване на Балканите към Европа

България може да изиграе ролята на посредник за цялостното придвижване на Балканите към Европа. Това каза пред журналисти в Министерски съвет Негово Превъзходителство Ерик Рубин, посланик на САЩ в България, след среща с премиера Борисов.

„Проведох много хубава кратка среща с министър-председателя, за да изразя нашата подкрепа за плановете за подписване на споразумение с Македония. Мислим, че това е много позитивна стъпка напред на Балканите, и силно подкрепяме усилията на правителствата на България и Македония да подпишат споразумение по този въпрос. Също така силно подкрепяме прогреса, който България и Гърция постигнаха заедно, за да завършат проекта за интерконекторна връзка, който е изключително важна част от енергийната диверсификация на Европа“, заяви американският посланик.

„Силно подкрепяме прогреса, който е постигнат, а също и виждането за фокуса към Балканите в Европейското председателството на България. Мисля, че България може да изиграе ролята на посредник с помощта за цялостното придвижване на Балканите към Европа“, допълни още той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"