Българка, възпитаничка на АУБ, е в класацията „30 под 30“ на ФОРБС за Европа

Една от трите българки, намерили място в третото издание на европейската класация "30 под 30" на списание Forbes , е възпитаничката на Американския университет в България Росица Заимова, похвалиха се от висшето школо.

Институцията, която поддържа отлични контакти със завършилите си възпитаници и следи тяхната професионална реализация, се гордее изключително с постижението на 29-годишната дама, класирана сред най-добрите 300 млади лидери от 34 държави в Европа. Това са изобретатели и предприемачи, разделени в десет категории, като Росица е в категория социално предприемачество.

Тя в момента живее и работи в Белгия, но се е дипломирала тук, в АУБ през 2011г. с две специалности – „Бизнес администрация“ и „Икономика“. В профила ѝ в уебсайта на университета тя споделя мнението си за университета:

“В АУБ срещаш хора, които остават в живота ти завинаги. Дали е заради сходния манталитет на хората там, или заради специалната атмосфера, или пък и двете – но там се създават дългосрочни отношения. АУБ ме направи и любопитна за това какво има извън моите хоризонти и ми даде основата и куража да преследвам възможностите, които виждам“.

"Росица Заимова е съосновател и партньор в компанията Dalberg Data Insights, която разработва инструменти за интерпретиране на данни, чрез които се решават значими социални проблеми в областта на международното развитие, хуманитарните дейности и социалното въздействие. Предимството им е в това, че имат достъп до непублични данни, което се оказва от ключово значение при предоставянето на подробни анализи към неправителствени организации при предизвикателства като земетресения или инфекциозни огнища", пишат от Forbes.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"