Бърнабич: Литият е изключително важен за развитието на Сърбия

Председателят на Народното събрание на Република Сърбия Ана Бърнабич каза, че въпросът за добива на литий е изключително важен за нея не заради Rio Tinto, а заради възможността за развитие на Сърбия, пише белградският „Политика”.

Бърнабич коментира в предаването "Уранак" по телевизия К1, че е наясно, че някои я наричат ​​лобист на Rio Tinto, но че добивът на литий е възможност за развитие за Сърбия и че всичко, "което се случва във връзка с протеста срещу лития, е ужасно страшно."

"Тези протести се превърнаха в протести срещу науката и здравия разум. И всичко, което се случва, ме плаши изключително много, защото ако се откажем от това, заради такива протести, това означава, че утре хората ще протестират срещу 5G мрежата, защото високоговорителите на тези протести хора, които вярват в chemtrails, които се борят срещу банковата система, Ротшилд или не знам какви зли сили управляват света“, каза Бърнабич.

Нищо от това, което видяхме през последните 10 години, не може наистина да донесе подобрение и напредък на Сърбия, по-голямо богатство за нашия народ и връщане на младите хора в страната“, добави Бърнабич.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"