Бърнабич: Публикуваният списък със сърби за арест е нова провокация на Курти

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич каза днес, че за Белград не е абсолютно нищо ново, че Прищина прави списък със сърби за арестуване, но че единствената разлика е, че този път са го направили публично достояние, въпреки че преди шест дни официално отрекоха да правят подобни списъци, съобщава RTV.

„И наистина след това никой в ​​международната общност няма право да си затваря очите за факта, че дори Прищина вече не крие, а именно, че имат списък с нежелани сърби. В този списък има имена, които са абсолютно нищо общо с политиката този списък включва имената на брата и по-големия син на президента на Република Сърбия Това е нова провокация, нова дестабилизация на региона, нов опит за създаване на хаос, който Курти непрекъснато прави с цел провокиране на конфликт“, каза още Бърнабич.

Тя остро осъди нападението срещу семейството на президента Александър Вучич: „Остро осъждам преследването и набелязването на всички хора от посочения списък, но и всички други хора, които не са от албанска националност и които не могат да постигнат дори най-основните човешки права в Косово и Метохия.“

Бърнабич заяви, че е сигурна, че те наистина биха арестували всички хора от списъка и че всички тези хора биха получили същото отношение като Деян Пантич, за когото, както тя напомня, семейството му не е имало нито едно парче информация за 13 дни, с което бяха застрашени всички цивилизационни права на този човек.

Тя отново призова всички заинтересовани участници в международната общност да не си затварят очите за терора, който се извършва срещу сърбите в Косово.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"