Бъчварова инспектира внезапно Слънчев бряг (обзор)

Вътрешният министър Румяна Бъчварова изненадващо инспектира работата на полицаите в Слънчев бряг. Тя пристигна директно от Германия, където бе на официално посещение. В курорта тя направи обиколка заедно с шефа на бургаската полиция Калоян Калоянов.

Бъчварова обясни, че целта на проверката й е да види как униформените работят на място, като на тази база се направи анализ на извършеното и в случай на необходимост ще се оптимизират предприетите до момента действия.

Това лято от вътрешното ведомство поставиха бариери и контролно-пропускателни пунктове на входовете на комплекс с цел да се гарантира по-голяма сигурност. Това предизвика недоволството на местните хора и администрацията.

„Досегашната работа очевидно е довела до положителни резултати - увеличил се е оборотът на търговските заведения, въведен е ред, който в началото смущавал собствениците и някои граждани. Сега обаче всички са се успокоили и вече се чувстват по-сигурни, което е и главната цел”, каза Бъчварова.

Тя добави, че приложения в Слънчев бряг подход е една изключително добра практика, при която всички институции на местно ниво, имащи контролни функции, работят заедно, координират усилията си и извършват съвместни проверки.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"