В Асеновград избират нов председател на Общинския съвет

Извънредното заседание на местния парламент насрочено за 12 декември

Заместник-председателят на Общинския съвет в Асеновград Маргарита Стоилова (БСП) свиква старейшините в местния парламент на извънредно заседание на 12 декември (вторник) от 16.30 часа в зала 601 на градската управа.

Дневният ред е от една единствена точка - избор на нов председател на ОбС, след като пълномощията на досегашния титуляр Светозар Шуманов (ПП Реформаторски блок) бяха предсрочно прекратени с 18 гласа „за” при таен вот по време на последната редовна сесия на 29 ноември. „Против” свалянето на „синия” Светозар Шуманов от председателския пост гласуваха 13 общински съветници, а 2 от бюлетините в урната се оказаха невалидни. Подписката с искането за отстраняването на човека на Реформаторския блок от шефския пост в местния парламент бе внесена от групата от 10 съветници от ГЕРБ, седмината старейшини от ДПС и двамата от ПП „Народен съюз”. Съгласно Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Асеновград в подобен случай избор на нов председател се произвежда в 14-дневен срок от приемане на решението. До провеждането му заседанията се водят от заместник-председател, определен с решение на местния парламент.

В 33-членния състав на ОбС-Асеновград влизат още 8 старейшини от БСП-АБВ и ППК „Екогласност”, трима от ПП Реформаторски блок, двама от ПП „Зелените” и един от местна коалиция „Избираме Асеновград”.

Текст към снимката: Старейшините в местния парламент в Асеновград ще избират нов председател на извънредно заседание във вторник, след като досегашният шеф Светозар Шуманов бе отстранен от поста си след таен вот на предишната сесия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"