В Бургас строят най-много в ж. к. „Изгрев“ и „Славейков“

Оформят комплекси от къщи

Най-голямо е поскъпването в кв. “Възраждане”

При покупка на жилище в Бургас хората могат да живеят целогодишно близо до морето, но същевременно имат и всички удобства на големия град.

В Бургас водещите райони по отношение на новото строителство са жилищните квартали “Изгрев” и “Славейков”, разказаха брокери на имоти. В кварталите “Ветрен”, “Банево” и “Крайморие” се оформят красиви комплекси от къщи.

Жилищата в Бургас поскъпват. В рамките на година най-голямо е покачването на цените в кв. “Възраждане”, а най-малко е поскъпването в центъра на града. Търсенето на имоти в различните квартали на Бургас се влияе и от инвестициите в медицински центрове, магазини и обекти от инфраструктурата.

Имоти в града купуват както местни жители, така и хора от другите райони в страната, които искат да имат второ жилище близо до морето. При покупка на жилище в Бургас хората могат да живеят целогодишно близо до морето, но същевременно имат и всички удобства на големия град като например болници, аптеки, разнообразни магазини и търговски центрове. Заради тези удобства много хора предпочитат да купят имот в Бургас или Варна вместо в някой по-малък курортен град край морето, където голямо оживление има само през лятото.

В Бургас имоти купуват и българи, които са изкарали пари при работа в чужбина и искат да ги вложат в имот в страната. Покупката на жилище в голям град като Бургас или Варна от българи, които работят в чужбина, им дава възможност при пенсиониране да живеят в него постоянно, а междувременно могат да го ползват през лятната почивка при посещения в България.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"