В Германия вече не харесват Анчелоти

След само пет месеца Карло Анчелоти вече не е любимецът на Мюнхен. Напротив - под негово ръководство "Байерн" стана за смях в Шампионската лига, а "Ростов" ликува с дебютна победа - 3:2 над сочения за един от фаворитите на турнира.

Статистиката е кошмарна за баварците. При минус 5 градуса в Русия домакините изтичаха с 11 км повече от именития съперник. Зададе се въпросът: "Добра ли е физическата подготовка на "Байерн"? Още по-страшно за германците - "Ростов" имаше 52,5 процента успеваемост при пасовете, което е рекорд за отбор, спечелил мач в Шампионската лига.

След 52 двубоя за първи път грандът пусна три гола - за последно при 1:3 от "Борусия" (М) през декември 2015-а. Спря още една голяма серия. За първи път след 51 мача "Байерн", след като поведе в резултата. А за последно петкратният еврошампион загуби два дуела в груповата фаза от 2009-а. Две поредни поражения (първото бе 0:1 от "Борусия" (Д) в събота) "Байерн" регистрира през есенния полусезон на 2004 г...

"Аз съм виновен, поемам отговорността - каза Анчелоти. - Играхме ужасно слабо. Трябва много бързо да се стегнем и да се върнем на правилния път. Студът не е оправдание."

"В защита бяхме много слаби - изригна шефът Карл-Хайнц Румениге. - Когато допуснеш три гола от тим като "Ростов", трябва да признаеш, че нещо не върви. След като Джером Боатенг стана футболист №1 на Германия, трябва да преосмисли играта си и да се върне на земята."

Боатенг бе виновен за два от головете на "Ростов" и се контузи, няма да играе до края на сезона...

"С Пеп Гуардиола никога "Байерн" нямаше да загуби такъв мач, отборът не може да се нагоди към Анчелоти", коментира легендата Лотар Матеус.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"