В Италия арестуваха пожарникар за умишлени палежи

Италианската полиция обяви, че е арестувала доброволец-пожарникар в Сицилия, който е запалвал пожари и е съобщавал за несъществуващи такива, за да получи възнаграждение за това, предава Ройтерс.

Полицията в Сициля обяви, че води разследване срещу 15 души в югоизточния град Рагуса в подозрение, че са съобщавали за несъществуващи пожари, срещу което са получавали възнаграждение от 10 евро на час, което се полага на доброволците, които участват в гасенето.

Разследваната група предизвикала съмнения, защото „отговорила“ на 120 пожара, а в сравнение други групи доброволци отговарят средно по на 40. Само водачът на групата е задържан, защото полицията го е сметнала за достатъчно опасен, тъй като е продължавал да предизвиква пожари, след като останалите са спрели да го правят.

Той предизвиквал пожари или се обаждал за несъществуващи такива, а след това се връщал в пожарната станция и изчаквал да го повикат, за да се справи.

В свое изявления сицилианската полиция заяви, че водачът на групата дори обмислял да взриви бомба и да получи пари за поправката на автомобилите за пожарна безопасност. Властите добавиха, че притежават записи на разговорите на задържания.

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"