В Китай се купуват повече коли на ток

За първи път през юли в месечните продажби на нови автомобили в Китай електрифицираните коли са повече от конвенционалните само с вътрешно горене. Статистиката показва, че през изминалия месец в най-населената държава са купени 878 000 леки превозни средства от т.нар. категория „нова енергия“. Това са изцяло или частично електрифицирани автомобили с батерии, които могат да се движат на собствен ход с електричество – електромобили и Plug-in хибриди. Тези коли са повече от половината (50,7%) от всички купени нови автомобили.

От електрифицираните модели най-търсени в Китай са местните марки, някои от които (BYD и Li Auto) отбелязват рекорд по продажби. Като цяло в Китай от началото на годината продажбите на нови коли са в спад поради икономическа стагнация, но през юли пазарът започва да се възстановява, а търсенето на електрифицирани превозни средства става по-голямо.

Според прогнозите продажбите на електрифицирани коли в Китай трябваше да прескочат като количество тези на конвенционалните автомобили през 2025 г., но ето че това се случва по-рано от очакваното.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"