В ложата на Лорда: Ед Шийрън не е за нашите ширини

“Пътнико свиден, пътнико млад”, чаша уиски с много лед, без Ед

Не си за нас, брат, не си за тези шиЙрини

Обясниха си успеха на Ед Шийрън с масовото посещение на концерта му. Някои с право го сравниха с Васко Кръпката, вероятно по външни белези или заради китарата. Някои с право попитаха кои са му хитовете и защо не ги знаем. Аз, сещате се, изобщо не му знам репертоара, може да сме се разминавали някъде по Лондон, но едва ли бих се загледал в момче с подобен вид. Неприятно ми беше, че в хола си чувах части от концерта така, сякаш се разпадаше панелен блок в Люлин. Някаква нелогична тупурдия идваше до слуха ми, бас китари, барабани и някакви провиквания, сигурно от Ед.

Не си за нас, брат, не си за тези шиЙрини и музиката ти не върви с балканския пулс. Този пулс се осъществява не само от кръвта във вените, той има за динамо отколешните човешки и пак балкански ценности, като ракийка, салатка, тъмъзлъци и кулинарни фортификации, които не се обслужват от твоите песни. Гледай, сега, брат, какво ми хрумва... Защо, за да не направиш концерта си с поне триста души повече и да удовлетвориш напълно масата, не беше поканил за подгряваща звезда Галин. Хем е по-хубав от теб, хем на филия щяха да си го намажат и изядат какъвто е мускулест.

Ти, брат Ед, беше с провиснала тениска, несресани коси, малко като покойният художник Никола Манев или за да ти е по-угледно - като вашият Борис Джонсън. Галинче щеше да сложи гел, пудричка /щото няма фотошоп за на живо/ и щеше да излезе с походка, която не се побира в нито един сценичен ум. Ха, да те видя сега, брат Ед, как никому не хрумна тази идея. Накрая можеше дует да направите и за пълно удовлетворение на масите можеше това да е българска народна песен. “Седнало е Джоре дос” или “Снощи съм минал Кузум Еленке”. Защо пък не “Станка си Пенчо изварди”, което на английски се превежда егати якото - Stanka took Pentchou by surprise…

Един гъдулар с електрическа гъдулка, две невести в традиционни носии, Галинчо и Едката пеят, та се пукат в нощините на столицата. И едни, дето викаше съседката ми Босилка в Пазарджик, шАесе иляди и бойлук посетители ще запригаждат телата си в атоналността на случващото се.

Иначе, ако питате мен, аз си искам “Пътник свиден, пътнико млад”, чаша уиски с много лед, без Ед. Гаджето ми ме пита за какво пиша и като му казах отвърна- Какъв е този Ед, сложи си го отпред, и ми доля. Казвам Наздраве и да довърша, че Ед, колкото и да се правеха на фенове и да имитираха радост, не си за нашите шиЙрини. Тук тупти друга динамика и всички, що те превъзнасяха са отишли после да ядат дюнери, може би след това и в Биад. Нищо лошо, само уточнявам.

Fashion idol

Деница Гергова

Има някаква девическа съблазън в облеченото от Деница Гергова. Известната бизнесдама винаги улучва точните комбинации, които в тон с мекото ѝ поведение, отчитат мълниеносно одобрение. Тук намираме сходство с ученичка, влизаща в училище за първия си учебен ден. Да, бих могъл да кажи дори - десетокласничка, така невинно и по детски се е получил този естетически етюд. Септември се нуждае от един стилен моден посланик и с правата, дадени ми от Бога на Естетиката, подписвам нейното назначение.

Празници безкрай

Не спира купонът за Катерина Евро

Сватбата на сина ѝ Александър не изтощи актрисата Катерина Евро. Точно обратното, това я мобилизира да посрещне рождения си ден подобаващо и свежо. Както обикновено, изненада ѝ направиха приятелите, вдъхновени и ръководени от Валя Горанова. Съпругата на звездата Орлин Горанов подари на актрисата пълен комплект разкрасителни услуги в своя салон. Двете си казаха наздраве в свидетелството на още приятели, а телефонното общуване не би могло да бъде побрано в едноименната песен на Васил Найденов.

Благотворителност

Узунова и Стефанова подкрепят бал в Лондон

Председателят на Камарата на енергийните одитори в България Валя Узунова застава на чело на Организационния комитет на Британско-българския бизнес бал в Лондон. С щедър принос към организацията и почетно присъствие там се откроява и Камелия Стефанова, която скоро скъса с досегашната си фамилия Терзийска, омъжвайки се повторно. Балът е сред най-престижните събития в града на Техни Величества, а този път той ще се проведе в частен ROSL клуб, чиито патрон е лично крал Чарлз Трети. 175 места ще бъдат заети от дипломати, бизнесмени и интелектуалци от различни националности в полза на благотворителността. А тя е насочена към лечение на обгорели деца чрез фондация CBT. Председателят на фондацията принцеса Марина Лобанов-Ростовски ще бъде е почетен гост на събитието, което ще се проведе на 12 октомври.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Лорд Евгени Минчев

Този уебсайт използва "бисквитки"