В ложата на Лорда: Още пробойни в смачканото ни самочувствие

Да приемем, че сме брънка от огромното!

Изключенията са приятни, но често – много ненадеждни

Осемгодишно момче е световен шампион по ментална математика, 11-годишно е шампион по друго, снимки и фукня се носи от всички мрежи и не разбирам за какво е цялата тази парадност. Да, приятно е да знаеш, че българче е успяло в нещо, но дали тази патетичност почива изобщо на някакви практични основания. Може да изглежда така, че момчето се е подготвило добре, защитило е всички характеристики на този изпит... Чудесно. Но възхита и припадане по нещо толкова временно и неясно издава комплексите, които си имаме и които вървят в мантрата „Диплома си трябва“.

Колко талантливи деца са се проявявали в детството си, но поради липса на практичност и прилагане на знанията, повече не сме чували за тях. Още повече ме дразни просуления вид на подобни отличници, не че Айнщайн е изглеждал като модел, но все пак не харесвам ума да върви непременно с текстилна небрежност. И едни навити букли, видите ли, едни очилца, едни изпружени стойки и прилепнали към бедрата ръце. Истинско комсомолче, застанало под портрета на Георги Димитров и рецитиращо заучено стихотворение.

Освен това, по отношение на целия този шум, смятам, че Вселената изпраща своите посланици, за да развият това или онова на Земята. Дарява ги според потребностите си и ги пуска заради прогреса ни. Малки, чаровни инструменти за развитието на вселенските нужди, на хорските нужди. Може би Тесла е бил такъв пример в детството си. Може би Айнщайн или Мария Кюри... Възхищаваме им се и ги честваме, но те сякаш са минали през живота, оставяйки една следа, една добрина, след което са се изнизали деликатно от полезрението ни. Възможно е при тази акселерация и прибързани технологии, утре тригодишни деца да четат новини по телевизията или да са част от летищните власти. Това би било обезпокоително, затова предпочитам зрелостта пред някакви си там изключения.

На децата е дадено и така трябва да бъде, да преминат през своите етапи и постиженията им да бъдат измервани след пълнолетие, чрез справянето им с живота, семейството, финансовите и други материални постижения. Самият Дънов казва, че знанията са нищо без тяхното приложение, така че - да се насладим на няколкото вундеркинд изключения и да проследим развитието им след години. Прибързаните аплодисменти никога не са добри за онези на сцената, защото или могат да ги разсеят или да ги въведат в изкушението на суетата. И както винаги съм изтъквал - защо не поощрите работата на онзи, който пече хляба ви, на онзи, който носи пощата ви, на скромни и анонимни строители на благата ви... Сърцата ни остават пусти за очевидни, но банални неща. Но тези неща оформят благоприятната среда, в която живеем. Изключенията са приятни, но често – много ненадеждни. Или пък чрез тях умиваме ниското си самочувствие, както не преставаме да помним футболната ни 1994 година или някоя шеста в света. А може да сме първи пред себе си - всеки ден, с всяко едно малко постижение - брънка от огромното.

Fashion idol

Кристина Димитрова

Точно когато сметнеш, че Кристина Димитрова е изчерпала модните си превъплъщения, и ето я отново в нещо невероятно. Тук певицата носи дреха, подобна на булчинска, но понеже тя е минала два пъти под венчило, приемаме това като нейна лятна закачка.

Естествените цветове, небрежната прическа, дълбоките, тъмни очи, се сближават със звездния имидж на Криси и тя блести. За похвала са аксесоарите, съвместно с нежеланието да скрие всичко това в килера на отегчението. Давай, Криси, отива ти!

Музикална легенда

Тони Мур идва за „Мис Лято“

Освен че ще вземе участие в гала спектакъл по повод специален рожден ден в Плевен, китаристът на Айрън Мейдън ще се наслади на българската красота. На 3 август, в София, Тони Мур ще присъства на специално парти в негова чест, по време на което ще бъде избрана новата „Мис Лято“. В рамките на конкурса се дава награда „Мис Лято- Лондон“, която получава правото да присъства на Британско-българския бизнес бал в Лондон. Конкурсът от години се ползва с международно реноме, а присъствието на световноизвестният музикант доказва това. Очаква се Тони да изсвири няколко парчета на пианото - още един от инструментите, на които е виртуоз.

Световно изложение

Зорница представи модата ни във Флоренция

Наследницата на модния гигант Monni Milano Зорница Димитрова, представи марката по време на изложението Pitti uomo. Във Флоренция, красивата лейди бе център на заслужено внимание и въпреки че е щастливо омъжена, ухажори не липсваха. Изложението е сред най-големите за мъжка мода в света и там се стичат марки, познати на всеки джентълмен. Зорница се запозна с най-атрактивния индийски инфлуенсър и модна икона Тейлър Джеет. Димитрова беше рожденичка само преди дни и разходката до красива Флоренция беше само част от семейните тържества. Съпругът ѝ – италианец я покани в разкошен малък ресторант до Понте векио, а преди това я изненада с подарък, закупен от модната улица Виа Турнабуони. От представянето на българската марка пролича, че за господата предстои да носят бяло и жълто през следващото, че защо не и това лято.

TRUD_VERSION_AMP:4//
Публикувано от Лорд Евгени Минчев

Този уебсайт използва "бисквитки"